Sorbet z mango

Kategoria:  Lody i desery mrożone

Ocena

Sorbet z mango Grycan składa się głównie z mango (40%), wody i cukru. Sorbet został posłodzony nie tylko cukrem, ale również glukozą i ziemniaczanym syropem glukozowym. Jakość sorbetu jest dość wysoka (pomimo stabilizatorów i zagęstników). Najważniejszą zaletą produktu jest wysoka ilość mango. Z tego względu ocena produktu waha się między pozytywną a neutralną.

składniki
wartości odżywcze
  • mango - 40%
  • woda
  • cukier
  • stabilizatory i zagęstniki (pektyna (E 440). guma guar (E 412). guma ksantanowa (E 415). mączka chleba świętojańskiego (E 410))
  • glukoza
  • ziemniaczany syrop glukozowy
  • regulator kwasowości (Kwas cytrynowy (E 330))
  • Wartość odżywcza

    na 100 ml

  • Wartość energetyczna

    319,4 kJ

  • Wartość energetyczna

    76,2 kcal

  • Tłuszcz

    0 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    0 g

  • Węglowodany

    18,9 g

  • - w tym cukry

    0 g

  • Białka

    0,1 g

  • Sól

    0 g

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.