Sorbet z mango

Kategoria:  Lody i desery mrożone

Ocena

Sorbet z mango składa się głównie z mango w 38% - zawsze mogłoby być więcej owoców, uważamy, że jest to wynik przeciętny. Sorbet został posłodzony pektyną z jabłek i na tym powinien być koniec. Producent dodał jeszcze cukier, glukozę i syrop glukozowy, które są całkowicie zbędne. W 100 ml produktu mamy aż 14,9 g cukru, to prawie 3 łyżeczki cukru - miejmy to na uwadze! Dajemy ocenę neutralną.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100 ml

  • Wartość energetyczna

    335,5 kJ

  • Wartość energetyczna

    79 kcal

  • Węglowodany

    19,4 g

  • -w tym cukry

    14,9 g

  • Białka

    0,1 g

  • może zawierać: jaja, mleko, migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy włoskie

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.