Lody waniliowe

Kategoria:  Lody i desery mrożone

Ocena

Grycan Lody waniliowe w swoim składzie zawierają na pierwszym miejscu śmietanę kremówkę, a kolejno znajdują się: woda, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, ziemniaczany syrop glukozowy, masło z mleka, tłuszcz kokosowy, jaja. Oprócz tych składników producent umieścił emulgatory, stabilizatory, aromat, laski wanilii (tylko 0,01%), oraz barwnik. Zachęcamy do zapoznania się z zamiennikami, bądź zjedzenie świeżych owoców z jogurtem naturalnym!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • ŚMIETANA kremówka
  • woda
  • cukier
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • ziemniaczany syrop glukozowy
  • masło z mleka
  • tłuszcz kokosowy
  • jaja
  • emulgator Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E-471
  • stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego (E 410). guma guar (E412))
  • barwnik: beta-karoten
  • aromat
  • laski wanilii - 0.01%
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    1101,4 kJ

  • Wartość energetyczna

    263,8 kcal

  • Tłuszcz

    15,8 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    0,6 g

  • Węglowodany

    25,8 g

  • - w tym cukry

    25,8 g

  • Białka

    4,6 g

  • Sól

    0,14 g

  • jaja
  • mleko
  • może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.