Lody pistacjowe

Kategoria:  Lody i desery mrożone

Ocena

Grycan Lody pistacjowe w swoim składzie zawierają na pierwszym miejscu śmietanę kremówkę, a kolejno znajdują się: woda, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, pasta pistacjowa - 1.99%, jaja. W lodach poza tymi składnikami możemy napotkać szereg barwników, które nadają zielony kolor produktowi, emulgatory, stabilizatory, aromat. . Zachęcamy do zapoznania się z zamiennikami, bądź zjedzenie samych pistacji ;)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • ŚMIETANA kremówka
  • woda
  • cukier
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • PASTA PISTACJOWA - 1.99%
  • jaja
  • barwniki (chlorofile. karmel. kurkumina)
  • emulgator Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E-471
  • stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego (E 410). guma guar (E412))
  • aromat
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    1106,4 kJ

  • Wartość energetyczna

    265 kcal

  • Tłuszcz

    15,8 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    0,6 g

  • Węglowodany

    26 g

  • - w tym cukry

    25,2 g

  • Białka

    4,6 g

  • Sól

    0,14 g

  • pistacje/orzechy pistacjowe
  • jaja
  • mleko
  • może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.