Lody jogurtowe z mango

Kategoria:  Lody i desery mrożone

Ocena

Grycan Lody jogurtowe z mango składają się głownie ze śmietanki kremówki, jogurtu, wody, cukru i mango – 12%. Obok nich znajdziemy w lodach wiele emulgatorów i stabilizatorów! Główną zaletą produktu jest to, że zawiera mikroflorę jogurtową: kultury Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium. Produkt wyróżnia się wśród innych sklepowych propozycji - śmietanka kremówka jest pierwsza na liście składników i dodatek mango (a nie aromatów i barwników). Z tego względu ocena jest neutralna z plusem albo pozytywna z minusem - wybór należy do Ciebie!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • śmietanka kremówka
  • jogurt - 23%
  • woda
  • cukier
  • mango - 12%
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • syrop glukozowy
  • masło
  • tłuszcz kokosowy
  • emulgator Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E-471
  • stabilizatory (pektyna (E 440). mączka chleba świętojańskiego (E 410). guma guar (E 412). guma ksantanowa (E 415))
  • regulator kwasowości (Kwas cytrynowy (E 330))
  • Wartość odżywcza

    na 100 ml

  • Wartość energetyczna

    501,1 kJ

  • Wartość energetyczna

    119,8 kcal

  • Tłuszcz

    6,4 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    0,2 g

  • Węglowodany

    13,5 g

  • - w tym cukry

    13 g

  • Białka

    2 g

  • Sól

    0,1 g

  • laktoza
  • mleko
  • może zawierać śladowe ilości: jaj, migdałów, pistacji, orzechów włoskich, orzechów arachidowych, orzechów laskowych

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.