Sernik na zimno

Kategoria:  galaretka i mąka Mieszanki

Ocena

Sernik na zimno głównie składa się z cukru, skrobi modyfikowanej i mleka w proszku odtłuszczonego. W składzie widnieje również żelatyna wieprzowa, syrop glukozowy, oleje roślinne utwardzone, glukoza, emulgator, regulator kwasowości, ser w proszku... Skład nie jest zbyt ciekawy. Uważamy, że lepiej samemu zrobić sernik, wykorzystując zdrowsze składniki, bez ulepszaczy!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    611 kJ

  • Wartość energetyczna

    145 kcal

  • Tłuszcz

    4,4 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    3,4 g

  • Węglowodany

    21 g

  • -w tym cukry

    15,1 g

  • Białka

    5,1 g

  • Sól

    0,1 g

  • mleko
  • może zawierać: pszenica, orzechy laskowe, soję

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.