Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Fitness Style ze słonecznikiem Chleb żytni Schulstad składa się głównie z wody, mąki żytniej (w tym mąka żytnia razowa stanowi 18%), ziarna żyta, siemienia lnianego oraz ziarna słonecznika (6,5%). Słód jest dodawany, żeby bochenek lepiej wyrastał i miał ładny, złocisty kolor. Słód zawiera naturalny cukier, którym podczas procesu fermentacji odżywiają się drożdże, przez co w naturalny sposób ją przyspieszają. Resztki słodu, które podczas fermentacji nie zostały wykorzystane przez drożdże, w naturalny sposób przyciemniają skórkę chleba. Nie bez znaczenia jest uzyskanie za pomocą słodu smaku i zapachu, którego nie dają żadne wspomagacze ani kupne dodatki. Po co ocet w chlebie? Ocet zakwasza środowisko - jest on zastosowany zamiast naturalnego zakwasu (taki oszukany zakwas). Uważamy, że skład chleba nie zasługuje na ocenę pozytywną.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad