Fitness Style ze słonecznikiem Chleb żytni

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Fitness Style ze słonecznikiem Chleb żytni Schulstad składa się głównie z wody, mąki żytniej (w tym mąka żytnia razowa stanowi 18%), ziarna żyta, siemienia lnianego oraz ziarna słonecznika (6,5%). Słód jest dodawany, żeby bochenek lepiej wyrastał i miał ładny, złocisty kolor. Słód zawiera naturalny cukier, którym podczas procesu fermentacji odżywiają się drożdże, przez co w naturalny sposób ją przyspieszają. Resztki słodu, które podczas fermentacji nie zostały wykorzystane przez drożdże, w naturalny sposób przyciemniają skórkę chleba. Nie bez znaczenia jest uzyskanie za pomocą słodu smaku i zapachu, którego nie dają żadne wspomagacze ani kupne dodatki. Po co ocet w chlebie? Ocet zakwasza środowisko - jest on zastosowany zamiast naturalnego zakwasu (taki oszukany zakwas). Uważamy, że skład chleba nie zasługuje na ocenę pozytywną.    

składniki
  • drożdże
  • ekstrakt słodowy ciemny
  • ekstrakt słodowy jasny
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • mąka żytnia
  • mąka żytnia razowa
  • ocet
  • siemię lniane
  • sól
  • woda
  • ziarno słonecznika
  • ziarno żyta

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.