Filety śledziowe w sosie czosnkowym, Lisner

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Filety śledziowe stanowią 32% produktu, natomiast resztę sos czosnkowy. W skład sosu wchodzą m. in. olej roślinny, cebula, śmietana, jogurt, czosnek, ogórek i przyprawy. Ponadto produkt zawiera zagęstniki, aromat oraz konserwanty: sorbinian potasu i benzoesan sodu. Filety śledziowe stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz łatwo przyswajalnego białka. Jednak polecamy zakup filetów śledziowych i zrobienie sosu samemu: wtedy nie będzie zawierał zbędnych dodatków

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • wartość odżywcza

    w 100 g

  • wartość energetyczna

    1257 kJ / 304 kcal

  • tłuszcz

    28,3 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    4,2 g

  • węglowodany

    6,2 g

  • -w tym cukry

    5,3 g

  • białko

    6,0 g

  • sól

    2,0 g

  • ryba
  • mleko i produkty mleczne
  • gorczyca
  • jaja
  • w zakładzie przetwarzane są również: skorupiaki, gluten, seler i soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.