Filety śledziowe w oleju delikatne a’la Matjas

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Myślicie, że filety śledziowe nie zawierają żadnych dodatków? To jesteście w błędzie! Już  nazwa tego produktu powinna zwrócić Waszą uwagę - a'la matjas. To nie są zwykłe matjasy. Produkt składa się w 79,5% z filetów ze śledzia atlantyckiego (złowionego w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) za pomocą włoków pelagicznych lub okrężnic). Natomiast pozostałymi składnikami są: olej rzepakowy, sól, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), glukoza i substancja konserwująca (kwas benzoesowy). Chyba nie tego szukaliście?

składniki
alergeny
  • ryba
  • produkt może zawierać: skorupiaki, mleko, seler, soję, gorczycę i jaja.

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.