Emulsja tłuszczowa typu greckiego GRECKI

Kategoria:  Nabiał

Ocena

Na przodzie opakowania widniej duży napis: GRECKI. W myślach sobie każdy dopowie: jogurt. Zwłaszcza, że szata graficzna jest bardzo podobna do jogurtów typu greckiego. I osoby kierujące się tylko tymi informacjami mogą dać się nabrać. Bo Grecki nie jest jogurtem, a Emulsją tłuszczową typu greckiego ukwaszoną żywymi kulturami jogurtowymi. Składa się z mleka odtłuszczonego (86%), tłuszczu palmowego (10%), skrobi kukurydzianej, białek mleka, żelatyny i żywych kultur bakterii jogurtowych. Tylko czytanie etykiet może Was uchronić przed takimi produktami!

składniki
  • białka mleka
  • mleko odtłuszczone
  • skrobia modyfikowana kukurydziana
  • tłuszcz palmowy
  • Żelatyna (e 441)
  • żywe kultury bakterii jogurtowych

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.