Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Konfitury są przetworami, które otrzymujemy przez smażenie całych lub rozdrobnionych owoców. Zawierają one dodatek cukru i to dość wysoki. Minimalna ilość owoców wymaganych do wytworzenia konfitury to 50 g na 100 g lub 60 g na 100 g w przypadku konfitury ekstra. Ekologiczna konfitura z truskawki została wyprodukowana z 70 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Dlatego można stwierdzić, iż ilość ta jest dość wysoka. Produkt ten składa się z truskawek, cukru trzcinowego, pektyny i kwasu cytrynowego. Według nas jest to produkt wysokiej jakości. Jednak pamiętajcie, że przetwory owocowe zawierają spore ilości cukru!
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad