Czekoladki z nadzieniem kakaowym o smaku wiśniowym

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Milka czekoladki o smaku wiśniowym składają się głównie z cukru, tłuszczu kakaowego, mleka w proszku, oleju palmowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Czekoladki zawierają aż 3 emulgatory (w tym E 476, którego powinno się raczej unikać) - to znaczy, że producent mógł użyć mniej tłuszczu kakaowego.  Należy zwrócić uwagę na  fakt, że nadzienia owocowego jest tylko 17% (a o smaku owocowym - 28%).

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartosć odżywcza

    w 100g

  • Wartość energetyczna

    2100 kJ

  • Wartość energetyczna

    500 kcal

  • Tłuszcz

    26,5 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    15 g

  • Węglowodany

    57 g

  • -w tym cukry

    55,5 g

  • Białko

    5,9 g

  • Sód

    g

  • Sól

    0,35 g

  • mleko
  • orzechy laskowe
  • soja
  • może zawierać: pszenicę, orzechy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.