Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Czekolada z malinami Cukiernia Sowa składa się głównie z cukru i tłuszczu kakaowego. Masa kakaowa wynosi minimum 26%. Dodatek malin liofilizowanych wynosi 4%. Jest to produkt wysokiej jakości. Białe czekolady innych firm składają się np. z cukru, tłuszczu kakaowego, mleka w proszku, serwatki w proszku, tłuszczów roślinnych (ale nie wszystkie), tłuszczu mlecznego, emulgatorów (lecytyny sojowej i E 476) oraz aromatu. Czekolada z malinami z Cukiernia Sowa nie zawiera zbędnych dodatków, jednak pamiętajcie, że składa się głównie z cukru. Lepszym wyborem jest czekolada gorzka :) Za skład produkt dostaje ocenę pozytywną, ale za wartość odżywczą duży minus.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad