Czekolada z jagodami goji

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Czekolada z jagodami goji składa się z nieprażonego ziarna kakaowca, cukru z kwiatu palmy kokosowej, tłuszczu kakaowego, jagód goji (5%), kruszonego ziarna kakaowca, wanilii Bourbon. Zawartość masy kakaowej wynosi minimum 65%. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Jeśli szukałeś czekolady, którą możesz jeść (z umiarem) bez wyrzutów sumienia to ją właśnie znalazłeś! Koszt jednej czekolady (50 g) to ok. 10 zł.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier z kwiatu palmy kokosowej
  • jagody Goji
  • kruszone ziarna kakaowca
  • nieprażone ziarno kakaowca
  • tłuszcz kakaowy
  • wanilia Bourbon
  • - wartość odżywcza

    w 100 g

  • wartość energetyczna

    2403 kJ/579 kcal

  • tłuszcz

    44 g

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    28 g

  • węglowodany

    36 g

  • -w tym cukry

    36 g

  • błonnik

    8 g

  • białko

    7 g

  • sól

    0,2 g

  • potas

    822 mg

  • fosfor

    287 mg

  • magnez

    188 mg

  • żelazo

    4,83 mg

  • możliwa obecność orzechów

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.