Czekolada Happy Easter

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Na liście składników czekolady Milka znajdują się: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, pasta z orzechów laskowych, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty. Plus za brak E 476 (polirycynooleinianu poliglicerolu) oraz innych tłuszczów roślinnych, niż kakaowy. Dajemy ocenę pozytywną z minusem. Poniżej propozycje czekolad z lepszym składem.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • tłuszcz kakaowy
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • miazga kakaowa
  • serwatka w proszku (z mleka)
  • tłuszcz mleczny
  • pasta z orzechów laskowych
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • aromaty
  • Wartosć odżywcza

    w 100g

  • Wartość energetyczna

    2220 kJ

  • Wartość energetyczna

    530 kcal

  • Tłuszcz

    29,5 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    17,5 g

  • Węglowodany

    59,5 g

  • -w tym cukry

    58,5 g

  • Białko

    6,2 g

  • Sól

    0,43 g

  • mleko
  • orzechy laskowe
  • soja
  • może zawierać pszenicę, inne orzechy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.