Cykoria Zupa grzybowa

Kategoria:  Produkty w proszku

Ocena

Cykoria Zupa grzybowa składa się głównie ze skrobi ziemniaczanej, mleka w proszku, soli, soku z pieczarki, ekstraktu drożdżowego. Ogólnie nie ma tu wielu chemicznych dodatków (ale są karmel, kwas cytrynowy aromaty), choć obawy może rodzić właśnie mleko w proszku i ekstrakt drożdżowy. Jest tu też maltodekstryna, białko sojowe (alergen!), mąka pszenna i olej. Uważamy, że te składniki nie są konieczne w zupach. Wybierajcie zupy-kremy!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • skrobia ziemniaczana
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • sól
  • sok z pieczarki 7%
  • Ekstrakt drożdżowy
  • śmietanka w proszku (pozyskiwana z MLEKA krowiego)
  • grzyby suszone 5%
  • warzywa suszone 3% w zmiennych proporcjach (cebula. por. pietruszka)
  • mąka pszenna
  • aromaty
  • olej rzepakowy
  • hydrolizat białka sojowego
  • maltodekstryna z ziemniaków
  • Karmel (e 150)
  • pieprz czarny
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • Wartość odżywcza

    na 100ml

  • Wartość energetyczna

    93 kJ

  • Wartość energetyczna

    22 kcal

  • Tłuszcz

    <0.5g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    <0.1g

  • Węglowodany

    3,8g

  • -w tym cukry

    <0.5g

  • Białka

    0,9g

  • Sól

    0,83g

  • mleko
  • soja
  • pszenica
  • może zawierać: seler, jaja, gorczycę

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.