Cykoria Zupa fasolowa 50 g

Kategoria:  Zupy

Ocena

Cykoria Zupa fasolowa składa się głównie (w 60%) z mąki fasolowej, a także mąki ryżowej, soli, skrobi ziemniaczanej i maltodekstryny z ziemniaków. Jest tu też tłuszcz częściowo utwardzony. Poza aromatem nie ma chemicznych dodatków, ale uważamy, że gotowe zupy na bazie mąki i skrobi ziemniaczanej nie są dobrym pomysłem - mają one dość wysoki indeks glikemiczny. Lepsze są zupy-kremy na bazie warzyw!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mąka fasolowa 60%
  • mąka ryżowa
  • sól
  • skrobia zmieniaczana
  • maltodekstryna z ziemniaków
  • tłuszcz wieprzowy wędzony częściowo utwardzony
  • Ekstrakt drożdżowy
  • warzywa suszone 2% w zmiennych proporcjach (marchew. cebula. czosnek)
  • przyprawy
  • aromat
  • zioła
  • Wartość odżywcza

    na 100ml

  • Wartość energetyczna

    116 kJ

  • Wartość energetyczna

    28 kcal

  • Tłuszcz

    <0.5g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,1g

  • Węglowodany

    5,5g

  • -w tym cukry

    <0.5g

  • Białka

    1,5g

  • Sól

    0,63g

  • może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.