Cykoria Krem do tortów o smaku truskawkowym

Kategoria:  Mieszanki

Ocena

Cykoria Krem do tortów o smaku truskawkowym składa się głównie z preparatu białkowo-tłuszczowego, zawierającego m.in. częściowo utwardzone tłuszcze roślinne, mleko w proszku, emulgator), a także z cukru, skrobi modyfikowanej, mleka w proszku i żelatyny wieprzowej, kwasu cytrynowego, aromatu, koszenili. Uważamy, że tego typu produkty w codziennej diecie nie powinny się znajdować, natomiast od czasu do czasu, przy przygotowywaniu tortów, raz na jakiś czas można go użyć.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • preparat białkowo-tłuszczowy
  • tłuszcze roślinne częściowo utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy
  • kokosowy; mleko w proszku odtłuszczone
  • mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E 472 a)
  • syrop glukozowy
  • cukier
  • skrobia ziemniaczana modyfikowana
  • mleko w proszku odtłuszczone
  • żelatyna wieprzowa
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • aromat
  • Koszenila. E 120
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    897 kJ

  • Wartość energetyczna

    209 kcal

  • Tłuszcz

    11g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,8g

  • Węglowodany

    22g

  • -w tym cukry

    <0.5g

  • Białka

    4,1g

  • Sól

    0,08g

  • mleko
  • produkt może zawierać: gluten, jaja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.