Chleb tostowy pszenny, Schulstad

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Zastosowanie octanu sodu ma na celu przedłużenie świeżości chleba. Również E 471 zapobiega szybkiemu czerstwieniu pieczywa. Natomiast dodatek oleju roślinnego wpływa na zwiększenie objętości bochenka chleba i zwiększenie jego trwałości (maskuje jego czerstwienie), ponadto wpływa na smak i strukturę pieczywa.

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

1 komentarz
Skomentuj
  1. Magda

    Kupiłam chleb którego data ważności była do 08.04.20, niewiarygodne, że drugiego dnia po otwarciu (05.04)chleb jest zapleśniały.. Jestem bardzo niezadowolona i uważam, że to niedopuszczalne, pleśń jest okropnie niebezpieczna dla zdrowia… Jadlam go na śniadanie, niestety nie zauważyłam plam które były na dalszych kromkach… Nie polecam
    Dodam, że był przechowywany zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.