Skip to main content

Chleb tostowy maślany, Schulstad

1/1

Kategoria:
Produkty zbożowe

Zastosowanie octanu sodu ma na celu przedłużenie świeżości chleba. Również E 471 zapobiega szybkiemu czerstwieniu pieczywa. Dodatek oleju roślinnego wpływa na zwiększenie objętości bochenka chleba i zwiększenie jego trwałości (maskuje jego czerstwienie), ponadto wpływa na smak, barwę, aromat i strukturę pieczywa. Środek poprawiający mąkę, czyli kwas L-askorbinowy (E300), pomaga zatrzymywać gaz w cieście, co powoduje, że bochenek chleba rośnie i daje błędne wrażenie wielkości i wagi. Odtłuszczone mleko w proszku wzbogaca pieczywo w pełnowartościowe białko, przez co podnosi wartość odżywczą białek zbóż. Chleb tostowy maślany zawiera dodatek masła (w ilości 1,3%) oraz aromatu, które nadają odpowiedniego smaku i zapachu.      

Producent
Schulstad

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Promocja

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł34,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024