Chleb tostowy maślany, Schulstad

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Zastosowanie octanu sodu ma na celu przedłużenie świeżości chleba. Również E 471 zapobiega szybkiemu czerstwieniu pieczywa. Dodatek oleju roślinnego wpływa na zwiększenie objętości bochenka chleba i zwiększenie jego trwałości (maskuje jego czerstwienie), ponadto wpływa na smak, barwę, aromat i strukturę pieczywa. Środek poprawiający mąkę, czyli kwas L-askorbinowy (E300), pomaga zatrzymywać gaz w cieście, co powoduje, że bochenek chleba rośnie i daje błędne wrażenie wielkości i wagi. Odtłuszczone mleko w proszku wzbogaca pieczywo w pełnowartościowe białko, przez co podnosi wartość odżywczą białek zbóż. Chleb tostowy maślany zawiera dodatek masła (w ilości 1,3%) oraz aromatu, które nadają odpowiedniego smaku i zapachu.      

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.