Piekarnia Grzybki Chleb 100% żytni BIO

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Chleb 100% żytnio BIO składa się wyłącznie z naturalnych składników. Są to składniki pochodzenia ekologicznego, zatem mają najwyższą jakość. Nie ma tutaj żadnych podejrzanych substancji - barwników (w tym karmelu, którym często barwione są chleby) czy emulgatorów. Dużym plusem jest to, że jest to pieczywo na zakwasie - warto pamiętać, że sam zakwas nadaje mu wielu pozytywnych właściwości, m.in. taki chleb zawiera więcej żelaza, większe właciwości antyoksydacyjne, więcej folianów i niższy indeks glikemiczny.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • zakwas żytni (ekologiczna mąka żytnia Typ 580. woda)
  • ekologiczna mąka żytnia Typ 580
  • woda
  • sól himalajska niejodowana
  • otręby pszenne BIO
  • olej rzepakowy BIO
  • piekarskie drożdże prasowane
  • Wartość odżywcza

    w 100 g

  • Wartość energetyczna

    846 kJ/200 kcal

  • Tłuszcz

    1,4 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    0,1 g

  • Węglowodany

    39 g

  • -w tym cukry

    3,6 g

  • Błonnik

    4,3 g

  • Białko

    5,7 g

  • Sól

    0,01 g

  • żyto
  • pszenica
  • produkt może zawierać orzechy, sezam oraz mleko i produkty pochodne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.