Baton Warszawski żurawina i czekolada

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Baton Warszawski żurawina i czekolada nie zawiera glutenu, arachidów, laktozy ani sacharozy. Indeks glikemiczny batona wynosi ok. 30-35 IG. Został posłodzony ksylitolem i bio syropem daktylowym. Taki baton, w przeciwieństwie do popularnych przesłodzonych słodyczy, jest źródłem błonnika. Można rzec, że Baton Warszawski to słodycz bez poczucia winy.  

składniki
  • bio mąka gryczana
  • bio syrop daktylowy
  • kakao
  • ksylitol
  • olej kokosowy
  • sezam
  • siemię lniane
  • słonecznik
  • żurawina

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.