Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł34,00 zł
Alpen Gold Lekko solony migdał składa się głównie z cukru, pełnego mleka w proszku oraz miazgi kakaowej. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne, tłuszcz mleczny oraz masło. Dodatek migdałów wynosi 4,5% (co ciekawe nad wartością odżywczą podana jest informacja, że solone karmelizowane migdały stanowią 10% - co za rozbieżność), natomiast soli - 0,4%. Sugerowana porcja czekolady to 25 g, czyli około jedna czwarta całego opakowania. Czekolada w 56,5% składa się z cukrów, a w 29% z tłuszczu (w tym 16% stanowią kwasy tłuszczowe nasycone). Pamiętajcie o tym, kiedy sięgacie po kolejną kostkę. Przypominamy również, że lepszym wyborem jest czekolada gorzka.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad