Alpen Gold Lekko solony migdał

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Alpen Gold Lekko solony migdał składa się głównie z cukru, pełnego mleka w proszku oraz miazgi kakaowej. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne, tłuszcz mleczny oraz masło. Dodatek migdałów wynosi 4,5% (co ciekawe nad wartością odżywczą podana jest informacja, że solone karmelizowane migdały stanowią 10% - co za rozbieżność), natomiast soli - 0,4%. Sugerowana porcja czekolady to 25 g, czyli około jedna czwarta całego opakowania. Czekolada w 56,5% składa się z cukrów, a w 29% z tłuszczu (w tym 16% stanowią kwasy tłuszczowe nasycone). Pamiętajcie o tym, kiedy sięgacie po kolejną kostkę. Przypominamy również, że lepszym wyborem jest czekolada gorzka.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • miazga kakaowa
  • tłuszcz kakaowy
  • migdały
  • sól (0.4%)
  • masło
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • tłuszcz mleczny
  • aromat
  • karmelizowane solone migdały 10%
  • serwatka w proszku
  • tłuszcz palmowy
  • tłuszcz shea
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • Polirycynoleinian poliglicerolu E 476
  • Lecytyna słonecznikowa (e 322)
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    2180 kJ

  • Wartość energetyczna

    520 kcal

  • Tłuszcz

    28 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    16 g

  • Węglowodany

    59,5g

  • - w tym cukry

    58,5 g

  • Białka

    6 g

  • Sól

    0,38 g

  • mleko
  • produkty mleczarskie
  • soja
  • może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.