Skip to main content

Alpen Gold Lekko solony migdał

1/1

Kategoria:
Słodycze

Alpen Gold Lekko solony migdał składa się głównie z cukru, pełnego mleka w proszku oraz miazgi kakaowej. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne, tłuszcz mleczny oraz masło. Dodatek migdałów wynosi 4,5% (co ciekawe nad wartością odżywczą podana jest informacja, że solone karmelizowane migdały stanowią 10% - co za rozbieżność), natomiast soli - 0,4%. Sugerowana porcja czekolady to 25 g, czyli około jedna czwarta całego opakowania. Czekolada w 56,5% składa się z cukrów, a w 29% z tłuszczu (w tym 16% stanowią kwasy tłuszczowe nasycone). Pamiętajcie o tym, kiedy sięgacie po kolejną kostkę. Przypominamy również, że lepszym wyborem jest czekolada gorzka.

Producent
Alpen Gold

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Promocja

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł34,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024