Alpen Gold Czekolada gorzka

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Alpen Gold Czekolada gorzka zawiera w swoim składzie następujące składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, aromat,tłuszcz mleczny, odtłuszczone mleko w proszku, lecytynę sojowę (E 322) oraz plirycynoleinian poliglicerolu (E 476).  Nie podoba nam się skład tej czekolady. Naprawdę można kupić czekoladę bez E 476. Poniżej znajdziecie przykład. Pamiętajmy, aby zachować umiar. Zawsze to słodycze!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • miazga kakaowa
  • tłuszcz kakaowy
  • tłuszcz mleczny
  • aromat
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • plirycynoleinian poliglicerolu (E 476)
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    2150 kJ

  • Wartość energetyczna

    515 kcal

  • Tłuszcz

    28 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    17 g

  • Węglowodany

    56 g

  • - w tym cukry

    52,5 g

  • Białka

    4,9 g

  • Sól

    0 g

  • mleko
  • soja
  • może zawierać: pszenicę, orzechy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.