Ser Światowid Cheddar długodojrzewający

Kategoria:  Nabiał

Ocena

Ser Światowid Cheddar długodojrzewający składa się głónie z mleka pasteryzowanego, soli, kultur bakterii kwasu mlekowego i chlorku wapnia. Niestety ten ostatni dodatek nam się nie podoba. Uznawany jest za bezpieczny, ale większe dawki mogą podrażnić błony śluzowe i wywołać dolegliwości żołądkowe. Zanotowano również zaburzenia rytmu serca. W niewielkich dawkach nie powinien być szkodliwy.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • - Wartość odżywcza

    na 100g

    w porcji 25g

  • Wartość energetyczna

    1725 kJ/ 416 kcal

    431 kJ/ 104 kcal

  • Tłuszcz

    35g

    8,7g

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    22g

    5,4g

  • Węglowodany

    <0,5g

    <0,5g

  • -w tym cukry

    <0,5g

    <0,5g

  • Białko

    2,5g

    6,4g

  • Sól

    1,8g

    0,44g

  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.