Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Lista zakupów
1 kg pałek kurczaka (ok. 8 sztuk)
Sposób przyrządzenia:
60 min., 4 porcje
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill.
2. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.
Dobrze smakuje podany z ryżem i surówką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy wam w gotowaniu i niemarnowaniu. Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad