Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
W skład margaryny Rama Buttery wchodzą głównie oleje roślinne (rzepakowy, palmowy) i woda. Produkt zawiera maślankę w proszku - produkt uboczny produkcji masła (nie bez powodu w nazwie jest "Buttery"). Mamy tu emulgator (niezbędny w margarynie) - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, o trwałość dba - konserwant, o odpowiednią kwasowość - kwas cytrynowy. Produkt dostaje od nas plus za naturalny aromat oraz witaminy. Producent podał też zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mam nadzieję, że margaryna jest produkowana poprzez estryfikację, a nie uwodornienie, podczas którego powstają szkodliwe izomery trans. Niestety, polskie przepisy nie dają obowiązku podawania ich zawartości na opakowaniu - a szkoda.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad