Skip to main content

Margaryna Rama Buttery 450 g

1/1

Kategoria:
Masło i margaryna

W skład margaryny Rama Buttery wchodzą głównie oleje roślinne (rzepakowy, palmowy) i woda. Produkt zawiera maślankę w proszku - produkt uboczny produkcji masła (nie bez powodu w nazwie jest "Buttery"). Mamy tu emulgator (niezbędny w margarynie) - mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, o trwałość dba - konserwant, o odpowiednią kwasowość - kwas cytrynowy. Produkt dostaje od nas plus za naturalny aromat  oraz witaminy. Producent podał też zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mam nadzieję, że margaryna jest produkowana poprzez estryfikację, a nie uwodornienie, podczas którego powstają szkodliwe izomery trans. Niestety, polskie przepisy nie dają obowiązku podawania ich zawartości na opakowaniu - a szkoda.

Producent
Rama

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024