Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Skład Fasoli po bretońsku nie przedstawia się zbyt pozytywnie. Jest to zasługa boczku wędzonego oraz kiełbasy wiejskiej. Boczek wędzony składa się z mięsa wieprzowego (90%), wody, soli, glukozy, kwasu askorbinowego, glutaminianu sodu, zagęstnika, stabilizatora i konserwantu. Natomiast kiełbasa wiejska ma następujący skład: mięso wieprzowe (86%), woda, sól, czosnek, skrobia ziemniaczana, dekstroza, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz (E 300), zagęstnik (E 407), stabilizator (E 450), wzmacniacz smaku i zapachu (E 621), konserwant (E 250). Uważamy, że Producent Fasolki po bretońsku powinien zmienić dostawcę wędlin.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad