Skip to main content

Chleb żytni ze słonecznikiem

1/1

Kategoria:
Produkty zbożowe

Chleb żytni ze słonecznikiem składa się z naturalnego zakwasu żytniego (w 40%; stanowi go woda i mąka żytnia), mąki żytniej (35% + 16% mąki żytniej w zakwasie), wody, ziaren słonecznika (12%), mąki pszennej (5,5%), soli, ekstraktu słodowego jęczmiennego, drożdży i prażonej mąki słodowej pszennej. Ekstrakt słodowy jęczmienny został zastosowany po to, żeby chleb lepiej wyrastał i miał ciemniejszą barwę. Konsumenci często wybierają ciemne pieczywo, ponieważ myślą, że jest zdrowsze. Dlatego tak chętnie piekarnie stosują dodatek takich "przyciemniaczy". Podobną rolę spełnia mąka słodowa. Skład tego produktu nie jest idealny. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na naciąganą pozytywną. Jednak starajcie się szukać pieczywa bez zbędnych składników. Czasem nie jest łatwo, ale w końcu znajdziesz ideał (albo zrobisz go sam/-a).  

Producent
Al Piekarnia - Cukiernia

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Promocja

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł34,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024