Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł34,00 zł
Chleb żytni ze słonecznikiem składa się z naturalnego zakwasu żytniego (w 40%; stanowi go woda i mąka żytnia), mąki żytniej (35% + 16% mąki żytniej w zakwasie), wody, ziaren słonecznika (12%), mąki pszennej (5,5%), soli, ekstraktu słodowego jęczmiennego, drożdży i prażonej mąki słodowej pszennej. Ekstrakt słodowy jęczmienny został zastosowany po to, żeby chleb lepiej wyrastał i miał ciemniejszą barwę. Konsumenci często wybierają ciemne pieczywo, ponieważ myślą, że jest zdrowsze. Dlatego tak chętnie piekarnie stosują dodatek takich "przyciemniaczy". Podobną rolę spełnia mąka słodowa. Skład tego produktu nie jest idealny. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na naciąganą pozytywną. Jednak starajcie się szukać pieczywa bez zbędnych składników. Czasem nie jest łatwo, ale w końcu znajdziesz ideał (albo zrobisz go sam/-a).
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad