Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Babka wielkanocna Putka składa się z mąki pszennej, cukru, wody, jaj, rodzynek, masła, margaryny, drożdży, mleka w proszku, cukru waniliowego, soli i karotenów. Niestety margaryna zepsuła ten dobry wypiek. Skład margaryny nie jest zły, ponieważ stanowią ją: oleje rzepakowy i palmowy, woda, sól i kwas cytrynowy. Jednak i tak nie jesteśmy zwolennikami tłuszczów utwardzonych.
Wiecie, że wiele domowych wypieków może mieć dużo gorszy skład niż ta Babka? Wystarczy użyć margarynę, która zazwyczaj ma o wiele gorszy skład niż ta, którą zastosowano w tym produkcie. Jeśli zazwyczaj używacie margarynę i nie chcecie używać masła to jest jeszcze niejedno rozwiązanie. Poszukaj przepisów na babki, w których nie trzeba używać ani margaryny, ani masła - tylko olej. Prawda, że rozwiązanie idealne? Inną opcją jest wykorzystanie majonezu (ale większość sklepów odradzamy). Zadbajcie, żeby Wasze domowe wypieki również miały idealny skład!
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad