Skip to main content

Babka wielkanocna

1/1

Kategoria:
Słodycze, Spożywcze

Babka wielkanocna Putka składa się z mąki pszennej, cukru, wody, jaj, rodzynek, masła, margaryny, drożdży, mleka w proszku, cukru waniliowego, soli i karotenów. Niestety margaryna zepsuła ten dobry wypiek. Skład margaryny nie jest zły, ponieważ stanowią ją: oleje rzepakowy i palmowy, woda, sól i kwas cytrynowy. Jednak i tak nie jesteśmy zwolennikami tłuszczów utwardzonych.

Wiecie, że wiele domowych wypieków może mieć dużo gorszy skład niż ta Babka? Wystarczy użyć margarynę, która zazwyczaj ma o wiele gorszy skład niż ta, którą zastosowano w tym produkcie. Jeśli zazwyczaj używacie margarynę i nie chcecie używać masła to jest jeszcze niejedno rozwiązanie. Poszukaj przepisów na babki, w których nie trzeba używać ani margaryny, ani masła - tylko olej. Prawda, że rozwiązanie idealne? Inną opcją jest wykorzystanie majonezu (ale większość sklepów odradzamy). Zadbajcie, żeby Wasze domowe wypieki również miały idealny skład!

 

Producent
Putka

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024