czytamyedtykiety.pl żywność

Oliwki nadziewane

Dodano: 5 Października 2019 Przez: Kamila Kweczke
kategoria: Porównanie produktów

Było wiele próśb o zestawienie oliwek nadziewanych, więc przygotowałam dla Was kilka grafik. Najlepsze składy mają oliwki nadziewane migdałem, a najgorsze z anchois.


Oliwki nadziewane pastą paprykową – kryteria oceny

  • pozytywna dla Campomar Nature – w porównaniu do innych ma o wiele lepszy skład, dlatego postanowiła im dać ocenę pozytywną. Szkoda tylko, że dostępne głównie w sklepach internetowych.
  • neutralna dla większości oliwek – mają bardzo podobne składy, dodane do nich dodatki do żywności są bezpieczne dla zdrowia (w zastosowanych stężeniach).
  • negatywna dla oliwek z substancją konserwującą.

Oliwki nadziewane migdałami – kryteria oceny

  • pozytywna dla Gaea (można kupić w Piotr i Paweł, E.Leclerc) – mają idealny skład, BEZ żadnych dodatków do żywności. Z tego względu postanowiłam je wyróżnić.
  • neutralna dla pozostałych oliwek – zastosowane w nich dodatki do żywności są bezpieczne dla naszego organizmu. Można je spokojnie kupować!

Oliwki nadziewane anchois – kryteria oceny

  • negatywna dla wszystkich oliwek, ponieważ zawierają glutaminian sodu, którego nie powinniśmy spożywać w nadmiarze, a najlepiej wcale.

O Autorze

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

KOMENTARZE
X

Wyszukaj swój produkt:








Przejdź do paska narzędzi