Skip to main content

Regionalia 2016

2016-04-11

Wydarzenia

Autor: Kamila Kweczke

Zbliżają się 5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.   Co znajdziecie na Targach? Zaprezentują się na nich producenci i dystrybutorzy żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej. Będziecie mieli okazję poznania oryginalnych smaków, nowych i dawnych przepisów kuchni regionalnej Polski i pozostałych […]

Zbliżają się 5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Co znajdziecie na Targach?

Zaprezentują się na nich producenci i dystrybutorzy żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej. Będziecie mieli okazję poznania oryginalnych smaków, nowych i dawnych przepisów kuchni regionalnej Polski i pozostałych zakątków świata. I co najważniejsze dla nas to wszystkie produkty, które tam znajdziecie mają świetny skład 🙂 Rozpiera nas duma, że jesteśmy Patronem tego wydarzenia!

Naturalnie i zdrowo

Targi Regionalia wpisują się w modny dziś trend slow food. Wystawcy oferują szeroki wybór żywności i napojów, produkowanych na bazie naturalnych składników i w oparciu o unikalne, sprawdzone receptury. Przedstawiciele sklepów ze zdrową żywnością oraz właściciele lokali gastronomicznych znajdą  tu ekologiczne produkty pochodzące z certyfikowanych gospodarstw rolnych, a także tradycyjne i regionalne przysmaki. Nie zabraknie różnorodnych gatunków miodów, ryb, wędlin, wyrobów mleczarskich, pieczywa czy słodkości. Na targach dostępny będzie również szeroki wybór win, piw  z regionalnych browarów oraz naturalnych tłoczonych soków z najlepszych owoców. Poza polskimi produktami kusić będą zagraniczne specjały – turecka baklawa, austriackie sery dojrzewające, włoskie trufle czy greckie zioła.

Ponadto w ofercie Targów Regionalia pojawią się naturalne tekstylia, jak np. ekologiczne poduszki wypełnione łuskami zbóż, odzież lniana i moda inspirowana folklorem. Wśród wystawców obecne będą również firmy z sektora kosmetycznego oraz twórcy rzemiosła artystycznego i ludowego.

Dodatkową formą przyciągnięcia uwagi konsumentów i potencjalnych kontrahentów stanowi możliwość organizacji warsztatów, konkursów oraz degustacji dla zwiedzających.

Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 zostały objęte honorowymi patronatami Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Informacje praktyczne

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56 c. Wstęp na targi jest bezpłatny.

Godziny otwarcia:

  • Piątek: 10:00 – 17:00
  • Sobota: 10:00 – 18:00
  • Niedziela: 10:00 – 16:00

Więcej informacji znajduje się na www.regionalia.com.pl.


AUTOR

Kamila Kweczke

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".



OPINIE ()

UDOSTĘPNIJ

0 / 420


Przeczytaj inne artykuły

Zobacz Wszystkie

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Superfoods. Mała encyklopedia superpokarmów

45,90 zł


Piszemy Etykiety, Twoje kosmetyczne „zrób to sam”

44,00 zł


Dla Ciebie, Mamo

79,00 zł


Bądźmy w stałym kontakcie

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy e-book „W pełnym słońcu”!

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2021