Sałatka z tuńczykiem i awokado

Kategoria: Przepisy


Też tak macie, że w gorące dni macie ochotę tylko na zimne obiady? Wtedy najlepszym rozwiązaniem są sałatki.


Dlatego jeśli szukasz sałatkowych inspiracji to dobrze trafiłeś/-aś. Ostatnio już opublikowaliśmy przepisy na sałatki (klik), a dzisiaj mamy kolejny pomysł 🙂 Pamiętaj, że zawsze możesz modyfikować wszystkie przepisy. W poniższym przepisie znalazła się kolendra – jeśli jej nie lubisz to zamień ją na pietruszkę. Zawsze możesz kombinować – najważniejsze, żeby Ci smakowało 🙂 Nie ma nic gorszego niż wmuszanie w siebie albo w innych produktów, których się po prostu nie lubi.

Poniższa sałatka świetnie nadaje się na obiad – jest sycąca i bogata w składniki odżywcze. I gotowa jest w kilka minut! Latem jest to ważne – bo kto lubi stać i gotować w gorącej kuchni?

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:

  • 3 małe puszki z tuńczykiem (w sosie własnym)
  • 3 awokado
  • 1 ogórek
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 pęczku kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy (sól, pieprz)

Przygotowanie:

1. Pokrój ogórka, cebulę oraz awokado.
2. Dodaj resztę składników oraz przyprawy.
3. Wymieszaj.

Smacznego!

AUTOR

red

Redakcja Czytamy Etykiety

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.