Uwielbiasz oryginalne Rafaello? To ten przepis stworzony jest dla Ciebie! Spróbuj, a może okaże się, że są tak samo pyszne, a jednocześnie o wiele zdrowsze 🙂
Składniki:
- 40 g suchej kaszy jaglanej
- 300 ml mleka
- 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
- migdały całe
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Migdały zalej wodą zimną na całą noc. Rano ściągnij z nich skórkę.
- Kaszę jaglaną podpraż w garnku. Zalej mlekiem i gotuj do miękkości ok. 20 minut. Kaszę należy często mieszać, a kiedy będzie miękka to dodaj wiórki kokosowe. Zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie możesz dodać masło i/lub miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw, aby kasza nieco przestygła.
- Z letniej kaszy jaglanej formuj kuleczki, a do środka włóż całego migdała i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
- Zostaw do całkowitego wystygnięcia, aby kulki stwardniały. Można je wstawić do lodówki.
*autorką przepisu jest Marlena 🙂
Zapraszamy do naszego kanału YouTube – subskrybujcie i poznajcie nasze najnowsze podpowiedzi i przepisy: