Przepis na Rafaello z kaszy jaglanej bez dodatku cukru

Kategoria: Przepisy

Uwielbiasz oryginalne Rafaello? To ten przepis stworzony jest dla Ciebie! Spróbuj, a może okaże się, że są tak samo pyszne, a jednocześnie o wiele zdrowsze 🙂

Składniki:

  • 40 g suchej kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
  • migdały całe
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie: 

  1. Migdały zalej wodą zimną na całą noc. Rano ściągnij z nich skórkę.
  2. Kaszę jaglaną podpraż w garnku. Zalej mlekiem i gotuj do miękkości ok. 20 minut. Kaszę należy często mieszać, a kiedy będzie miękka to dodaj wiórki kokosowe. Zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie możesz dodać masło i/lub miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw, aby kasza nieco przestygła.
  3. Z letniej kaszy jaglanej formuj kuleczki, a do środka włóż całego migdała i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
  4. Zostaw do całkowitego wystygnięcia, aby kulki stwardniały. Można je wstawić do lodówki.

*autorką przepisu jest Marlena 🙂

Zapraszamy do naszego kanału YouTube – subskrybujcie i poznajcie nasze najnowsze podpowiedzi i przepisy:

AUTOR

red

Redakcja Czytamy Etykiety

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.