Uwielbiam dania z kurczakiem. Osobiście, za każdym razem, kiedy rzuca mi się w oczy nowy przepis z jego wykorzystaniem, mam ochotę od razu iść do kuchni i go wypróbować – jak by nie patrzeć, można przyrządzić go na wiele sposobów – w tym nawet na słodko! Pamiętajcie, że mięso jest ważnym elementem w diecie – m.in. ze względu na zawartość białka, a także witamin z grupy B. Dziś przedstawiamy Wam przepis na pałki z kurczaka bejcowane musztardą i ketchupem. Zwróćcie jednak uwagę na jakość dodatków, które używacie – m.in. musztardy i ketchupu. To gwarancja świetnego smaku. Jeśli lubicie ostre potrawy, to jest to przepis idealny dla Was!
Składniki:
– pałki z kurczaka
bejca:
-1 łyżka Musztardy Develey Dijon
-1 łyżka ostrego ketchupu Develey Premium ostry
-1 łyżka płynnego miodu naturalnego
-1 łyżka oliwy
-3 ząbki czosnku
– sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać musztardę, ketchup, olej, musztardę. Połączyć w całość. Pałki z kurczaka dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na ok. 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut.
Smacznego!