Gotowy makaron sklepowy z domowym składem? Czy to możliwe?

Kategoria: Produkty

Jesteś wciąż zabiegany i brakuje Ci czasu na gotowanie? Albo mieszkasz sam/-a i nie zawsze masz ochotę gotować dla jednej osoby? A może po prostu nie lubisz przyrządzać posiłków? W takim razie masz dwa rozwiązania: iść do restauracji/baru/stołówki albo kupić coś w sklepie. Jeśli nie masz czasu to opcja numer dwa jest lepsza. Jednak nie kupuj byle jakiego produktu. Postaw na jakość i zapomnij o niesmacznych daniach! W sklepach mamy szeroki wybór pierogów, krokietów, pizzy, zapiekanek, zup, sosów do makaronów. Jeśli jesteś miłośnikiem makaronów to pewnie ubolewasz, że w sklepach ciężko o Twoje ulubione danie. Dlatego mam dla Ciebie radosną nowinę – znalazłam świetne gotowe makarony. Producent Homemade ma w swojej ofercie makarony z domowym składem. Przykładowo Makaron pollo funghi składa się z: makaronu bezjajecznego (35%), śmietany (34%), kurczaka (10%), pieczarek (7%), czosnku, oleju słonecznikowego, soli, pieprzu. Nie ma tu miejsca na wzmacniacze smaku i konserwanty. Tylko i wyłącznie składniki wysokiej jakości i przyprawy, czyli czosnek, sól i pieprz! Zastanawiasz się jak to jest możliwe, że produkt się nie psuje? Wystarczy specjalne opakowanie i przechowywanie dania w niskiej temperaturze. Jak widzisz konserwanty nie są konieczne!  

pollo

Warto również zwrócić uwagę na wartość odżywczą dania. Dania gotowe często zawierają wysoką ilość soli. Czasem ilość ta przekracza nasze dzienne zalecane spożycie, czyli 5 g. Dlatego radzę zwracać uwagę na ilość soli w poszczególnych produktach, ponieważ jej nadmiar w diecie jest niekorzystny dla naszego zdrowia. Zwłaszcza wysoką ilość soli zawierają słone przekąski, dania gotowe (zwłaszcza zupki w proszku) i wędliny. Jak się możesz domyślić to Makaron pollo funghi nie jest przesolony.   Dodam jeszcze, że taki makaron na długo zaspokoi Twój głód! Dlatego lepiej zjeść syte danie niż sztuczną zupkę błyskawiczną w proszku. Jak jesteś najedzony to lepiej Ci się pracuje/uczy i nie masz ochoty na niezdrowe przekąski. Prawda, że to proste? Gotowe dania z domowym składem są trochę droższe, ale jakość kosztuje. Uważam, że na żywności nie warto oszczędzać. Spożywając produkty niskiej jakości częściej się choruje. I to co zaoszczędziło się na żywności wydaje się w aptece. Dlatego nie oszczędzaj na swoim zdrowiu!     *zdjęcia z powyższego wpisu pochodzą z tych stron: klik i klik

AUTOR

Kamila

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.