Konserwy mięsne

Kategoria: Porównanie produktów


Jakość konserw mięsnych jest różna, dlatego postawcie na takie z jak najlepszym składem.

Kryteria oceny

  • pozytywna dla konserw z jak najlepszym składem, z wysoką ilością mięsa. I nie zawierają żadnych dodatków do żywności.
  • neutralna dla konserw z wysoką ilością mięsa (powyżej 90%) i z niską ilością dodatków do żywności. Ich skład nie jest ani rewelacyjny, ani zły. Jednak uważam, że powinniśmy ograniczać spożycie produktów zawierających azotyn sodu [klik].
  • negatywna dla pozostałych konserw. Niestety ich lista składników nie zachwyca: zawierają za mało mięsa (mniej niż 90%) albo za dużo dodatków do żywności.

Konserwy w słoikach

Kryteria oceny

  • pozytywna dla jednej konserwy z bardzo dobrym składem.
  • negatywna dla pozostałych konserw, ponieważ zawierają zbędne składniki takie jak: stabilizatory, wzmacniacze smaku, konserwanty. Spichlerz Rusiecki zawiera wysoką ilość mięsa, ale nie podobają mi się zastosowane dodatki do żywności.

Podoba mi się pomysł zamknięcia konserw w słoiku. Uwielbiam wszystko, co w słoikach!

AUTOR

Kamila

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

2 komentarze
Skomentuj
  1. Jolson

    Składy są mocno okrojone i nieaktualne m.in w przypadku spichlerza i konserw pamapolu 🙂

    • Kamila Kweczke

      Oj, szkoda 🙁 a są gorsze czy lepsze składy? Niestety obecnie podczas przygotowywania zestawień bazujemy na stronach internetowych 🙁 I jak widać, nie do końca można im ufać.,

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.