Jogurty wegańskie

Kategoria: Porównanie produktów


Na początek przedstawię jogurty wegańskie naturalne, a jako kolejne zestawienie zrobię wersje owocowe.

Grafiki podzieliłam na jogurty kokosowe i sojowe. Innych w sprzedaży nie znalazłam, możliwe, że nie dotarłam do wszystkich. W przypadku jogurtów z mleka wystarczy tylko mleko i kultury bakterii. Nie są tu potrzebne żadne substancje zagęszczające. Natomiast wszystkie jogurty wegańskie zawierają dodatek zagęstnika: skrobi albo substancji zagęszczającej. Z tego względu nie obniżałam za to oceny. Jako zbędne uważam cukier (jestem zwolennikiem naturalnych smaków i dodatkowy cukier nie jest niczym korzystnym) i regulatory kwasowości. Nie oznacza, że są to bardzo złe produkty, ale po prostu mają trochę gorszy skład, w porównaniu do pozytywnie ocenionych.

AUTOR

Kamila

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.