Chrupki kukurydziane

Kategoria: Porównanie produktów


Dostałyśmy prośbę o przygotowanie zestawienia chrupek kukurydzianych. Dlatego przejrzałam składy chrupek.


Wiadomo, najlepiej jeśli podajemy dzieciom jak najmniej „zapychaczy” takich jak chrupki. Jednak wiemy, że w życiu różnie bywa. I większość dzieci często jada chrupki, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie 🙂

Kryteria oceny

  • pozytywna – dla chrupek składających się w 100% z kukurydzy.
  • neutralna – da chrupek z dodatkiem soli. Są one ok, ale dla starszych dzieci. Niemowlaki nie powinny jadać dosalanych produktów.
  • negatywna – dla chrupek zawierających zbędne składniki.

 

AUTOR

Kamila

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.