Bułka tarta

Kategoria: Porównanie produktów


Bułka tarta – albo ma dobry skład, albo tragiczny. Wiadomo – wszystko zależy od składu bułki, z której powstała.


Przejrzałam tylko te najpopularniejsze bułki tarte, bo w sprzedaży jest ich naprawdę dużo. Wysokiej jakości pieczywo składa się tylko z mąki, wody, soli i drożdży/zakwasu. Jeśli producentowi nie zależy na jakości, ale tylko na zarabianiu pieniędzy to stosuje emulgatory i tłuszcz (i to jeszcze szkodliwe utwardzone tłuszcze roślinne!!!). W takim przypadku pieczywo jest dłużej świeże i jest bardziej „puszyste/wyrośnięte”. Dlatego uważajcie na to, gdzie kupujecie pieczywo.

Kryteria oceny

  • ocena pozytywna dla produktów z prostym, domowym składem.
  • ocena negatywna dla bułek tartych zawierających zbędne składniki.

 

AUTOR

Kamila

Jestem absolwentką Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie ze specjalizacją Żywienie Człowieka z Dietetyką. Na co dzień czytam dla Was etykiety, a w wolnej chwili stawiam na kryminały :) Gdy tylko mam czas uciekam w góry, gdzie "ładuję swoje baterie".

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.