Dwutlenek węgla
Grupa
substancje buforujące
Informacje o składniku
Substancje w niskich dawkach uznawane za bezpieczne. Spożywanie dużych ilości może prowadzić do niedoborów wapnia, magnezu, żelaza oraz do uszkodzenia nerek.
Funkcja
buforująca, regulująca kwasowość, konserwująca, maskująca, stabilizująca, emulgująca, spulchniająca, polepszająca, klarująca
Wpływ na zdrowie
Dobry składnik
Bądźmy w stałym kontakcie!
Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad
Popularne kategorie
- Ciasta
- Delikatesy
- Desery
- Dżemy i produkty do smarowania
- Masło i margaryna
- Mięso i inne delikatesy
- Mięso mrożone
- Mięso wieprzowe
- Mięso wołowe
- Mleko i śmietana
- Mrożonki
- Napoje
- Nektary
- Pieczywo jasne
- Płatki śniadaniowe
- Produkty w proszku
- Przekąski
- Przyprawy
- Ryba surowa
- Słodycze
- Soki
- Soki i napoje owocowe
- Zupki i obiadki
- Zupy