czytamyedtykiety.pl żywność

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Dodano: 14 Czerwca 2017 Przez: Redakcja Czytamy Etykiety
kategoria: Przepisy

Też tak macie, że w gorące dni macie ochotę tylko na zimne obiady? Wtedy najlepszym rozwiązaniem są sałatki.


Dlatego jeśli szukasz sałatkowych inspiracji to dobrze trafiłeś/-aś. Ostatnio już opublikowaliśmy przepisy na sałatki (klik), a dzisiaj mamy kolejny pomysł 🙂 Pamiętaj, że zawsze możesz modyfikować wszystkie przepisy. W poniższym przepisie znalazła się kolendra – jeśli jej nie lubisz to zamień ją na pietruszkę. Zawsze możesz kombinować – najważniejsze, żeby Ci smakowało 🙂 Nie ma nic gorszego niż wmuszanie w siebie albo w innych produktów, których się po prostu nie lubi.

Poniższa sałatka świetnie nadaje się na obiad – jest sycąca i bogata w składniki odżywcze. I gotowa jest w kilka minut! Latem jest to ważne – bo kto lubi stać i gotować w gorącej kuchni?

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:

  • 3 małe puszki z tuńczykiem (w sosie własnym)
  • 3 awokado
  • 1 ogórek
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 pęczku kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy (sól, pieprz)

Przygotowanie:

1. Pokrój ogórka, cebulę oraz awokado.
2. Dodaj resztę składników oraz przyprawy.
3. Wymieszaj.

Smacznego!

O Autorze

Redakcja Czytamy Etykiety

KOMENTARZE
X

Wyszukaj swój produkt: